Aplicația mobilă

NEUROCONNECT Conexiuni neuronale sănătoase

Descoperă cum să contribui la dezvoltarea neuronală sănătoasă a copilului tău prin interacțiuni zilnice la îndemâna tuturor.

O aplicație specială

Cum ar fi ca prin doar câteva click-uri să găsești soluția potrivită pentru nevoia copilului tău? Să știi cum să-i hrănești nevoile emoționale, de stimulare motrică și cognitivă astfel încât să se dezvolte armonios? Să descoperi cum te poți readuce pe tine într-o stare de echilibru și prezență, mai ales în momentele dificile din relația părinte-copil?

Problema

Problema căreia ne adresăm prin aplicația mobilă NeuroConnect este faptul că, tot mai mult, copiii suferă de indisponibilitate emoțională din partea adulților și de substimulare motrică în primii 7 ani de viață, fapt ce generează întârzieri în dezvoltarea fizică, cognitivă și socială a acestora.

Conectare emoțională

Copiii care nu se bucură de conectare emoțională sănătoasă acasă dezvoltă diverse probleme emoționale, întârzieri cognitive, în special în dezvoltarea limbajului și a interacțiunii. Se manifestă cu nesiguranță în medii noi, fiindu-le dificil să exploreze liber, să-și concentreze atenția pe o sarcină, un subiect, să interacționeze cu mediul, materialele și oamenii din jur.

Stimulare motrică

Copiii care nu au parte de stimulare motrică timpurie, în primii 7 ani de viață, prezintă întârzieri ale abilităților cognitive, emoționale și sociale. Toate reflexele timpurii care servesc copilului la naștere și în primii 3 ani au nevoie să fie integrate prin stimulare motrică corespunzătoare/ Altfel, ele rămân latent deschise și consumă din energia neuronală necesară învățării și disponibilității pentru învățare și, mai mult decât atât, pot bloca dezvoltarea firească și învățarea.

Soluția inovatoare

Soluția inovatoare la care lucrăm este un produs accesibil printr-o aplicație mobilă care să ofere o sinergie între satisfacerea nevoilor emoționale și de atașament ale copiilor și satisfacerea nevoii de stimulare motrică încă de la vârste fragede. Un produs care să ofere părintelui mijloace de interacțiune, aplicabile ușor în relația cu propriul copil.

Ai o preocupare în ceea ce privește dezvoltarea copilului tău?

Alegi una dintre posibilele teme în care se încadrează întrebarea, treci prin filtrul vârstei copilului și primești posibile răspunsuri, îndrumări, recomandări de activități și interacțiuni.

Te interesează să practici interacțiuni și jocuri care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului în primii 7 ani de viață?

Răsfoiește colecția de resurse practice pentru părinți, plină de exemple de jocuri, momente de stimulare și practici de antrenare a autonomiilor de viață.

Cum funcționează?

Ai nevoie să te readuci pe tine într-un spațiu de liniște, de centrare, să-ți poți crește starea de prezență în relație cu membrii familiei și cu cei din jur?

Folosește resursele de reconectare și conștientizare: exerciții simple, practice, utile zi de zi.

Dorești să porți o conversație reală cu un specialist în educație timpurie?

Poți folosi serviciul de consiliere parentală telefonică sau video.

Folosind aplicația

 • găsești răspunsuri imediate la provocările de zi cu zi și la preocupările despre dezvoltarea copilului tău
 • primești modele de interacțiune zilnică, prin care să satisfaci nevoile socio-emoționale și motrice ale copilului tău
 • ai acces la resurse educaționale deja selectate care să te ajute să continui să te informezi
 • înveți cum să măsori bunăstarea emoțională a ta și a copilului tău
 • înveți cum să observi evoluția și dezvoltarea copilului tău
 • descoperi strategii personale de calmare, de readucere într-un spațiu de centrare, de gestionare a emoțiilor puternice și de creștere a stării personale de prezență
 • poți intra în conversație directă cu un specialist în educație timpurie sau un consilier parental

Folosind beneficiile oferite de aplicație:

 • vei crește calitatea interacțiunii cu propriul copil
 • îți vei descoperi reusurse personale noi și te vei bucura de drumul devenirii tale ca părinte
 • vei avea mai multe momente în care pur și simplu să te bucuri că ești prezent în viața copilului
 • copilul tău se va simți văzut, apreciat, încurajat, implicat, responsabil și capabil
 • vei crește încrederea în intuiția și abilitățile tale de educare sănătoasă a copilului tău
 • copilul tău se va bucura de stimulare natural, firească, corespunzătoare vârstei și abilităților lui
 • copilul tău va fi pregătit să intre într-o colectivitate nouă, fie că vorbim de creșă, grădiniță sau școală și va fi receptiv la explorare și învățare.

Dacă vrei să fii printre primii utilizatori care testează gratuit aplicația noastră, înscrie-te mai jos și noi îți dăm de veste în curând.