Întâlnirea părinților

05 Iulie 2021

18:30

Luni, 05.07, de la 18.30 la 20.00, ne revedem la Întâlnirea părinților. De data aceasta, Sanda Eneșel ne va oferi mai multe informații și exemple comportamentale care contribuie la satisfacerea nevoii de contare, semnificație a copiilor noștri.

A treia nevoie a oricărei ființe este să simtă că este semnificativă, să conteze. Copiii vor să știe că experiența lor contează și că prezența lor face o diferență acolo unde se află. Satisfacerea acestei nevoi presupune dezvoltarea responsabilității.

Când copiii simt că nu contează pentru ceilalți din jurul lor, se vor simți răniți și pot încerca să își câștige locul rănindu-i pe ceilalți.

Abilitatea de a-și asuma responsabilitatea necesită recunoașterea limitelor, identificarea a ceea ce trebuie realizat și motivația de a înfrunta necesitățile unei situații.

La întâlnirea de luni, ve invităm să descoperim împreună 5 tehnici prin care putem să sprijinim copilul să își asume responsabilitățile pe care le are de îndeplinit.

Inițiativa

Spre cine te îndrepți atunci când simți că ai nevoie să te consulți, să pui întrebări, să faci schimb de opinii legate de creșterea sănătoasă a copilului tău și de provocările tale ca părinte? De unde te informezi, ce tip de materiale studiezi, ce metode aplici, cum îți vin idei de joacă și activități? Pe cine ai alături de tine, să vă bucurați împreună de copiii voștri?
Ultimul an ne-a provocat tot mai mult să ne redefinim rolul în familie, la lucru și în comunitățile din care facem parte. Am căutat resurse în interior, ne-am construit microcomunități pentru a întreține schimbul și coexistarea și am limitat ieșirea înspre exterior pe cât s-a putut. Indiferent însă de contextul pandemic în care ne aflăm, nevoia părinților la început de drum de a primi suport rămâne esențială. Din acest loc, pornim inițiativa: 

Întâlnirii părinților– un spațiu, deși virtual, cât se poate de conectat și ancorat la nevoile actuale ale părinților. Ne vom da întâlnire online, în fiecare ultimă zi de luni din lună, de la 18.30 la 20.00În perioada martie – august 2021, tema principală discutată va fi: Cele 4 nevoi ființiale: Conectarea, Capabilitatea, Contarea și Curajul. În fiecare atelier vom aborda una dintre cele 4 nevoi, vom descoperi scopurile necooperante din spatele acestor nevoi, precum și strategii funcționale pentru satisfacerea lor.

Când?

Prima întâlnire a fost în 29 martie, la 18.30, pe zoom. Tema a fost: Principalele scopuri necooperante din spatele celor 4 nevoi ființiale.  Această discuție vine în completarea atelierului inițial de prezentare, pe care îl puteți urmări pe Youtube – AICI

A patra întâlnire este în 05 Iulie, ora 18.30, pe ZOOM. 

Cine?

Facilitatorul întâlnirilor va fi Sanda Eneșel, psihoterapeut adlerian, consilier parental, facilitator programe educaționale pentru părinți și copii, cu o experiență de peste 10 ani în ghidarea părinților și de 7 ani în lucrul direct cu părinți și copii, la Centrul STURZ.

Cum?

Formatul atelierelor:
Prezentare teoretică interactivă, cu întrebări și răspunsuri pe subiectele abordate.
Costul de participare este de 67 de lei/atelier. Soțul/soția beneficiază de acces gratuit. Pentru înscriere apasă pe butonul de mai jos

Beneficii

  • Vei avea o structură generală pe care să adaugi conținut legat de: valori, principii, nevoi, comportamente;
  • Vei putea discuta propriile situații care te provoacă în interacțiunea zilnică alături de copilul tău;
  • Vei putea adresa întrebări atunci când te preocupă un aspect din dezvoltarea copilului tău;
  • Vei primi informații despre cum identifici și satisfaci cele 4 nevoi ființiale: Conectare, Curaj, Capabilitate și Contare;
  • Vei învăța să practici jocuri și activități care contribuie la îndeplinirea celor 4 nevoi;
  • Vei avea acces la material scris, ca suport pentru fiecare întâlnire;
  • Vei putea continua dialogul cu Sanda Eneșel pe email. Îi vei putea trimite întrebările tale și în cel mai scurt timp posibil, vei primi răspuns.
  • Vei primi recomandări de cărți, articole, material video care să completeze aspectele discutate în cadrul atelierelor.

Despre noi

Ultimii 12 ani de activitate ne-au adus aproape de mii de părinți alături de care am împărtășit din experiența de a crește copiii armonios. Ne-am făcut numeroși prieteni, i-am văzut pe copii crescând sub ochii noștri, am fost sprijin pentru părinți și am primit sprijin la rândul nostru. Am învățat să ne definim și să ne trăim misiunea:

Misiunea noastră este să contribuim la creșterea calității vieții de familie, cu scopul de a crea acasă un mediu hrănitor și sănătos, prin programe educaționale și terapeutice adresate adulților și copiilor.

Viziunea noastră este să aducem în prim plan rolul familiei în educație, ca sursă care impactează direct calitatea relațiilor interumane și să împuternicim părinții să fie pe deplin în rolul lor de părinți. O familie sănătoasă din punct de vedere relațional va oferi oameni conștienți, echilibrați și care pot trăi în armonie cu cei din jur și cu mediul.

Ne bucurăm să te invităm și pe tine la întâlnirea părinților, să-ți dai voie să simți suport, să simți că faci parte dintr-un grup de creștere, să simți că poți avea un fir roșu al modului în care îți creezi propriul program de parenting pe termen lung.

Te așteptăm, așadar, la întâlnirea noastră din 5 Iulie, la 18:30
Zile
Ore
Minute
Secunde