Anul școlar 2021-2022 se anunță plin de vitalitate, optimism și voie bună la Centrul STURZ

Îi așteptăm cu drag atât pe copii, cât și pe voi, părinții lor, într-o atmosferă relaxantă și jucăușă!

Experiența noastră împreună

Între 0 și 3 ani, copilul participă însoțit de către un părinte, iar de la 3 ani+ participă alături de grupul de copii de vârste apropiate: 3-6, 7-10 și 11-14 ani și ocazional la ateliere pentru părinți și copii.

Fiecare sesiune de joacă și învățare de la noi este structurată după modelul NeuroConnect by STURZ, pentru dezvoltarea armonioasă a copilului și are în vedere:

  • dezvoltarea motrică, fină și grosieră
  • stimularea senzorială, cu toate cele 7 simțuri, inclusiv vestibular și proprioceptiv
  • pregătirea creierului pentru învățare, prin exerciții de tip brain fitness și antrenarea gândirii critice și creative
  • antrenarea comunicării;
  • recunoașterea și exprimarea emoțiilor
  • exersarea lucrului în echipă și a leadershipului

În timpul cursurilor noastre, copilul simte o stare generală de bine, de relaxare și energizare. Impactul imediat este asupra curiozității, concentrării, coordonării, vitezei de procesare a informației, intuiției și exprimării propriilor emoții și opinii.

Program

Vârstă: 0 – 3 ani

Denumire program: NeuroConnect pentru părinți și copii

Sesiuni săptămânale de 50 de minute.

Curs adresat în primul rând părinților. Copiii sunt însoțiți de către un singur adult.

Obiectiv: Dezvoltarea sănătoasă a bebelușului și a copilului mic, din punct de vedere motric, socio-emoțional și intelectual.

Oferim părinților acces la informații, resurse și suport pentru a fi alături de copilul lor în fiecare etapă importantă din primii 3 ani de viață, de la primele gesturi și sunete, până la comunicarea și relaționarea independente într-un mediu nou de viață.

Grupe disponibile:

Marți-vineri, 9.30-10.20 și 10.30-11.20. (pentru 5- 24 luni)

Miercuri și vineri, 18.00-18.50 (pentru 2-3 ani)

( în funcție de vârsta copilului și dezvoltarea lui, noi vă recomandăm grupa potrivită )

Vârstă: 3-6 ani

Denumire program: NeuroConnect

Sesiuni săptămânale de 90 de minute.

Curs adresat copiilor preșcolari.

Părinții primesc feedback periodic.

Obiectiv: Dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a copilului preșcolar, din punct de vedere motric, socio-emoțional și intelectual și pregătirea acestuia pentru o bună acomodare la școală.

Copiii sunt încurajați să-și dezvolte deprinderi de viață, să-și recunoască și să-și exprime emoțiile și nevoile, să comunice folosind propoziții complete, să exploreze mediul înconjurător cu încredere și curiozitate.

Urmărim evoluția fiecărui copil și îi propunem sarcini noi care au ca scop întărirea abilităților existente, corectarea sau recuperarea unei întârzieri minore, stimularea unor noi deprinderi și depășirea blocajelor (de comunicare, de experimentare, de interacțiune cu mediul) . În felul acesta, copiii își poate folosi tot mai mult propriile resurse într-un mediu stimulant și încurajator, în care respectăm ritmul și nevoile sale. În același timp, părintele primește feedback structurat despre evoluția copilului, răspundem întrebărilor referitoare la dezvoltarea armonioasă a preșcolarului, oferim resurse educaționale pentru timpul petrecut în familie precum jocuri, momente de rutină, exerciții motrice, de limbaj și de gândire.

Un copil care intră în program la vârsta de 3 ani are posibilitatea de a parcurge integral toate cele 6 componente ale programului și va fi pregătit pentru o acomodare reușită la școală, va fi curios să testeze practic informațiile primite, va avea disciplina de a se auto-organiza, îi va face plăcere să găsească în jurul lui răspunsuri la întrebări, va fi deschis să lucreze în echipă.

Grupe disponibile:

Luni-marți și joi, 17.30-19.00

Miercuri, 18.00-19.30

(în funcție de vârsta copilului și dezvoltarea lui, noi vă recomandăm grupa potrivită)

Vârstă: 7-10 ani

Denumire program: NeuroConnect & Leadership

Sesiuni săptămânale de 90 de minute.

Curs adresat copiilor din clasele I-III.

Părinții primesc feedback periodic.

Obiectiv: Dezvoltarea abilităților de gândire, comunicare și lucru în echipă ale școlarului mic.

Continuăm dezvoltarea psihomotrică armonioasă a școlarilor, prin exerciții și jocuri inedite care devin reale instrumente de practicat acasă și la școală, cu scopul de a le face interacțiunea socială mai facilă. În felul acesta, copiii exersează lucrul în echipă, iau inițiativa propunând și coordonând jocuri și proiecte, își exprimă propriile opinii și își antrenează gândirea critică și creativă.

În primii ani de școală există tendința de a acorda multă atenție performanțelor academice, însă bunăstarea unui elev depinde foarte mult și de pregătirea lui socio-emoțională, de felul în care a deprins abilitatea de a-și identifica și exprima opiniile, de a cere ceea ce are nevoie, de a se organiza în sarcinile de peste zi, de a evita situațiile riscante, de a comunica atât cu adulții cât și cu colegii.

Perfomanțele școlare mai sunt strâns legate și de buna dezvoltare motrică și de limbaj ale copiilor; de aceea, în cursurile noastre exercițiile psihomotrice și de comunicare în public sunt practicate constant.

Părintele primește feedback structurat despre evoluția copilului, răspundem întrebărilor referitoare la dezvoltarea armonioasă a școlarului mic, oferim resurse educaționale pentru timpul petrecut în familie precum jocuri, momente de rutină, exerciții motrice, de limbaj și de gândire.

Grupe disponibile:

Lunea, 17.30-19.00

Vârstă: 11 – 13 ani

Dezvoltare personală pentru preadolescenți

Sesiuni săptămânale de 90 de minute.

Curs adresat copiilor din clasele V -VII.

Părinții primesc feedback periodic.

Programul cuprinde activități dinamice, de autocunoaștere, de antrenare a comunicării în public și a gândirii creative, de identificare și exprimare a emoțiilor.

Iată beneficiile participării la un astfel de grup pentru dezvoltarea personală:

– Apartenența la un grup cu interese comune

– Schimb de opinii, împărtășirea experiențelor personale în diverse situații cotidiene

– Descoperirea propriilor resurse, a punctelor forte

– Antrenarea comunicării în public, exprimarea propriului punct de vedere

– Identificarea posibilelor soluții în situații dificile

– Descoperirea propriului stil de învățare și a inteligențelor predominante

– Crearea unui plan personal de creștere

– Însușirea și întărirea obiceiurilor sănătoase.

Pe lângă experiența pe care trăiesc în timpul întâlnirilor, intenția noastră este de a le oferi copiilor instrumente simple pe care să le poată folosi și în restul timpului, oricând au nevoie (tehnici de liniștire și activare a corpului, tehnici de respirație, introspecție, exerciții de creștere a focusului, mind-mapping, de creștere a stării de prezență, de conectare, de exprimare a emoțiilor).

Grupe disponibile:

Marțea, 16.30-18.00

Pentru mai multe informații și înscrieri în noul an școlar: 0752110302, consilier@sturz.ro sau completați formularul de mai jos și vă contactăm noi: